Sista dagen 2014

Gott nytt år alla! 
Det  är enklast att önska er alla detta nu, än 23.45. Då nätet med all säkerhet är överbelastat och blogg.se appen slutat fungera.

Jag hoppas 2015 blir bättre än 2014  för både er och mig. För vem önskar sig inte ett ännu bättre år även om året som gått varit toppen? 

I år har sambon lovat att det är min tur att vara lite på lyset och han håller sig nykter ifall omn att. Det kräver ju inte så mycket vill säga, men gin och tonic är ju såååååååååå gott! Så det får det bli...en liten en...

Så jag kommer med all säkerhet få en lugn och trevlig nyårsafton. Hulliganen och morfar var på fyrverkeri uppvisning i går och då fick Hulliganen egna raketer. Lyckan går ej att beskriva hos denne lille pyrotekniska fanatikern. Vakthundem ger vi ett piller atarax så kommer han att vara mindre orolig under 12-slaget. Han är visserligen inte så värst skotträdd, men det är andra sorters ljud i fyrverkerier. Så vi tar det säkra före det osäkra


Nu ska tant vila. För att orka till midnatt och lite därefter. Längtar sjukt efter ostbrickan nämligen. 
Vi ses 2015!!!!


Årets näst sista dag

 Snart är 2014 till enda och 2015 ska börja om ett ex antal timmar.
Ett år till ha gått. Hulliganen har blivit ett år äldre. Jag som hade tänkt att det inte skulle rassla på så fort, men tydligen har det gjort det ändå.
Under året har:
Jag har blivit tant. Fått de där tant-vibbarna med allt vad det nu innebär.
Sambon och jag har varit gängade i 10 år. Bebis år för de som har varit det i 30,40 eller 50 år. För mig en evighet eftersom det är det längsta jag delat tapeter med någon. 
Hulliganen har börjat skolan. Kan läsa, skriva, räkna, simma, åka skridskor, spela spel,  och vara allmänt trotsig som man bara kan i den åldern. Känns som det är förra veckan han envist inte ville lära sig krypa utan hasade på magen eller ändan fram dit han ville. Fast det är snart 6 år sedan.
Jag har blivit faster till världens finaste lilla kille. Oliver är perfekt på alla vis. Om inte annat så är han det sötaste jag sett sedan min egna unge tittade fram. Och till min evinnerliga glädje hade han 10 fingrar, 10 tår och hade lungor som värsta tenoren. En perfekt litet knyte. Faster otroligt stolt.
Jag har också fått känna det värsta av det värsta när det kommer till vänner och olycka. Här kan ni läsa detta för er som inte sett mina inlägg så där permanent utan snubblar in lite när det blir.
Men jag har också spenderat ett fantastiskt år med den här lille krabaten:
 
 
 
 
Så hjefla liten lort han var när han strandade hemma. Fast han är ju inte så liten längre. Neh...det är typ 30 kg till på den där jycken....en hel del fällande päls...en och en annan söndertuggad sko..strumpa och boll. Massor av bollar om man ska vara ärlig. Hulliganen har fått gömma sina "bästa" bollar för att inte de ska bli söndertuggade av monstret. Vi har varit på hundkurser. Lärt honom massa nya saker. Och gått ganska många rundor i koppel för att få honom vänja sig vid det. Inte för att vi har rott det i hamn ännu, men det är i varje fall på g.
 
 
Min fina vovve.
 
Jag har också bråkat med vågen. Den visar fel HELA tiden. Visseligen tycker jag kanske att kläderna sitter lite tightare också, men det förnekar jag lite ibland. När jag inte tänker på hur jag vill väga egentligen. Så den får helt enkelt visa fel och jag ställer mig inte på den för att behålla lite av den där känslan av att det just nu är ok och att jag väger drömvikten. 
 
Så vad har jag för nyårslöfte 2015? 
Göra klart övervåningen.
Byta kök.
Läsa mer böcker
Lära vovven massa bra saker
och eventuellt komma i kläderna som ligger på översta hyllan i garderoben.
Men bara eventuellt.
 
Så ett gott nytt år alla som varit inne och spatserat här. Jag tycker det är otroligt roligt att ni vill dela mina förvirrade tankar i min ganska normala vardag. Ni är guld värda!!
 
Ta´ta
 

Mellandags...nått...

Och äntligen så har snön kommit. Hulliganen ville direkt plocka fram snowracern och åka, men jag lyckades förklara att det nog borde komma mer än några milimeter snö för att kunna åka. Sur son efter det, men ändock förstående.
Enligt almenackan är det lördag idag. Fast det känns mer som söndag enligt min biologiskt inbyggda klocka. Fast å andra sidan så har jag kommit underfull med att den är helt felinställd, så en herr eller fru Ur borde nog få ställa om den tror jag. Hela julhelgen och de dagarna före var jag som vanligt i ett storts flumm. Jag var lite överallt fast i huvudet var jag inte där jag borde. Men jag klarade mig igenom det också faktiskt. Visseligen blev det varken nytt kök eller ny hundvalp vid namn Idefix i julklapp, men det blev så mycket annat fint och bra saker. Eftersom jag är en grav bokmal så fick jag hela serien Divergent av sambon och sonen. Två presentkort på Kicks så jag kan byta ut mitt smink från tidigt 1800-tal. (lite överdrivet, men ändock gammalt) Två skålar med tillhörande bricka. Glöggmuggar. Ett gäng nya handdukar med tillhörande badlakan för att äntligen få lite helhelt i badrummet. Svarta såklart. Och så fick jag sova ända fram till 08.00 på juldagen för Vakthunden. Fina julklappar allihopa faktiskt.
 
I eftermiddag skulle jag egentligen åkt ner till bibloteket med lånade böcker, men missade det totalt då jag samtidigt kom underfull med att det faktiskt är långlördag OCH mellandagsrea. Hade tänkt se fall det kunde finnas något fint att ta på sig nyårsafton, men jag hittade inte något som föll mig i smaken. Begriper inte vad det är med mig längre. Jag hittar inte något jag gillar i affärerna längre. Antingen har de uselt utbud eller så börjar jag bli kräsen. I vilket fall som helst så hade jag hoppats på att HM hade kunnat etablera sig i sta´n för de har massvis som jag gillar. Fast då blir det klart inte det utbudet som finns i större städer utan ett urval av allt som ex Lindex och Kappahl har nu. 
 
Hulliganen har fått på sig Troja-tröjan framför Tv´n ihop med Sambon. De webb-sänder matchen från Tingsryd och då blir jag (om jag inte vill höra deras hejjaklacksvrål) förpassad in till arbetsrummet/ datarum /pysselrum/ härläggerviallnytvättadtvättsomskavikas. De har varit nere och åkt skridskor i eftermiddag (medan jag kollade snabbt lite mail etc på byrån och gick en vända på stan) . De var ganska frusna när de kom från hallen så det blidde till att äta middag innan alla pös ut i soffan en stund. Jag fick tag i min fina tryffelchoklad som jag fick av 20-åringen (numer 22-åring) i julklapp och klämde två fina bitar innan jag kände att det kanske var en för mycket och det borde bli så att jag stapplade in till sovrummet och somnade en 30-minuter för kroppsligt sockeröverskott. Lär mig fasen aldrig att titta på sockermängden på kartongen för att kanske ha en liten humm om mängden jag kanske borde proppa i mig och hur många jag bör undvika.  Men fifan så gott det var till kaffet en stund där iallafall.
 
Jag får väl försöka komma ihåg att kolla innehållsförteckningen nästa gång...
 
Ta´ta