Plank

jag:
-undrar hur det där planket är fäst eller om det bara är och rycka och lyfta.
Make:
- Vet inte. men det är ju jinglit så stenhårt kan det ju inte sitta.
-Vi har ju pratat om att ta bort det.

tyst..…tyst...
make bryter tystnaden
- Nu då menar du?
-Njae tror du det är lätt att ta bort.
-Planket är enkelt för det är skruvat. Men jag har inte en susning om hur stolparna är fästa.

-mhm...

make
- Vi kan ju alltid ta reda på det .Jupp.....
har man inte tillräckligt att göra skaffar man sig.

Nya bräder...och troligen flytt på bärbuskarna…..

Vågar inte änns yppa tanken på att bygga däck runt hörnan för pool eller sol....

Vad man gör istället för att blogga i värmen

Jag skulle ju kunna skylla på varsom helst. Men eftersom jag är en usel människa på att ljuga så är det liksom lika bra att dra det korrekta. Och jag vet att det kanske inte är det roligaste det här med bilder men så får det bli även denna gången eftersom vi varit ute på gallej. Eller gallej och gallej... Bakken och Den blå planet i/ utanför Köpenhamn samt att vi ockå har varit hemma. Trappen är färdig och den blev kanon enlig mig. Men någon bild på den lyckades jag ju såklart inte ha med mig.
Och i fredags stängde jag kontoret vilket betyder att jag i solskenet gick ner med vakthunden och tänkte ju såklart gå hem också. Så vid stägningsdax kopplade jag vovven och begav mig hemmåt. Soligt och varmt. En fredag och humöret var som sagt på topp! Men så började det droppa några hundra meter från byrån...men eftersom det inte är så långt hem och humöret var på topp, så tänkte jag att jag hinner med all säkerhet hem. Men det blev värre och värre. Och när jag var 300 meter från huset fullständigt öppnade sig himlen. Och hunden äääälskade det!! Han jagade dropparna stora som ägg som droppade ner och upp igen på gatan. Jag däremot såg inte något framför mig vilket betyder att jag har en hund som studsar som en loppa framför mig samtidigt som jag försöker styra mitt lekamen någolunda i rätt riktning och inte ut på vägen. Gick sådär ska jag säga.
 
                                                                 Dyngsur tant
50 meter från huset släppte jag kopplet och vovven sprang självmant bort till huset och in på altanen. Och ALLT var blött. Satte jag ner fötterna bubblade vattnet från tygskorna. Jag kunde vrida ur linnet och det droppade från kjolen jag hade på mig. Maken skrattade gott när han fick se mig. Till och med mobilen i ryggsäcken tappade hörluren vilket betydde att min mobil fick bo i en låda med ris med mina hörlurar ikopplade så att jag skulle kunna höra de som ringde. Men på lördagsförmiddagen var allt återställt och jag slapp headsettet. Gudskelov.
 
                                                                        Glad och blöt vovve
 
Och så var vi ju iväg en dag.
 
 
                                             Tonåring och Hulliganen i en barnbergodalbanevariant
 
 
 
                                                                         Tekopparna
 
 
 
                                                                        Drickapaus 
 
                                              Lustiga huset. Make och Hulligan efter Tonåringen
 
 
Förstå hur svårt det är att ta en bild på två tokiga pojkar i en bil som går fort som fasen?!
Så förlåt sudderiet men det är Rallykalle och hans avkomma mini Rallykalle som sitter där iallfall.
Fifan så de körde..
 
Eller maken gasade och styrde. Starkt och glatt påhejjad av kumpanen i jämte ska jag ju bara säga
 
Och nej...jag åkte inte något. Det fick minsann de andra stå för. Hulliganen är lika galen i karuseller som de andra ungarna är vilket gör att han inte bangar för något om storasyster säger att han kan hänga med på/ upp i. Och det inte hon åker tror jag inte någon annan heller åker i familjen. Sambon åker allt utom det som snurrar, rör sig och skakar samtidigt vilket betyder att han åker det mesta faktiskt. Den enda han sa nej till var vikingaskeppet och Tornado. Annars var det nog allt tror jag.
 
Så de åkte och jag lullade mest omkring och tittade. Helmysigt.
När vi skulle äta middag så var det inte några som helst problem att beställa barnmeny. Och eftersom danmark har det goaste fisken med remuladsås var det ett givet val för mig. Blev lite paff när vi frågade Hulliganen vad han ville ha mellan hamburgare och pommes eller fisk och ungen svarade fisk. Lite otippat där. Men han fick sin fisk och han åt som om det inte fanns något stopp.
 
 
De hade dessutom jultema på Bakken vilket betyder att där sprang runt hur många tomtar som helst och de spelades jullåtar i alla hörn. Där var juldekorationer och klädda granar överallt och personalen hade tomtedräkter och tomtehattar. En smula konstig känsla när det var 28 grader varmt just den dagen.
 
Sedan testade ungarna (och jag och maken lite också) några Chilenska våfflor som det kladdades choklad och socker på. Livsfarliga och hade jag dragit i mig en hade maken fått lägga mig i en kundvagn och puttat mig ut till bilen. Och det var hur mycket som helst i en. Och sött så det fick tårna att krulla sig, men ack så gott. Tror det hade räckt med en åt oss fyra. 
 
Vi var också inne på Den blå planet. Och visst var det kanonfint. Men kanske lite väl dyrt inträde för en timmes vandring och titta på fisk. Men Hulliganen tyckte det var skitspännande så för den skullen så var det helt ok.
 
 
 
 
Jag har ju länge tjatat på maken att när vi vinner pengar så ska vi göra iordning kök, badrum, lägga sten runt huset, måla om hela huset . Göra om uppfarten och lägga om plattorna, Leja bort allt jobb dessutom så vi slipper göra det själva samt köpa ett saltvattensakvarie. Har ju tre ganska ok akvarie redan varav två är ganska stora. Men gärna ett till och då saltvatten. Det finns så hjefla coola fiskar och annat i corallväg man kan ha som är supersnyggt. Och är det sedan pengar över så betalar vi av lånen vi har kvar på huset. Ni förstår hur mycket kosing jag hade tänkt och vinna va...
Man måste väl få drömma lite....
Hur som...
 
Det var ju inte små "akvarie" heller de hade...
 
 
                                                   Hulliganen framför jättetanken med fiskar.
 
Tunneln var jättecool eftersom de verkligen simmade rakt över huvudet på en.
 
 
                                                  Hullganen i samspråk med den lilla malen
 
 
 
Väl hemma igen så har han i stort sett bott i poolen. Det är ju varmt som attans ute och har varit länge tycker jag.
 
                                                        Hulligan försöker hålla balansen.
 
 
Så det är vad jag gjort den senaste tiden förutom att jag jobbat lite då och då. Två dagar till sedan är det semester i fem. Sambons sista vecka tyvärr. Men så är det. 
 
Ta´ta

Det börjar arta sig

Målarnissepissen i målaraffären trodde 1--2 strykningar max på ledstängerna och en gång på trappstegen.
-Det räcker med en liter färg av varje….eller vänta...ta två liter extra så är ni säkra på att det räcker.
Vi har målat ledstängerna två gånger.... det är på håret att färgen räcker till en tredje...och en av oss målare (läs make) är inte speciellt glad över detta. Trappstegen får också målas en gång till. Jag som var tvungen att hoppa in och jobba igår fick lämna maken ensam med målningen. Han var inte helt jättelycklig när han kommit till hälften av vad han tänkt sig när jag kom hem. MEN... jag tror det kommer bli skitbra när vi väl är klara och eftersom det ska bli kanonväder idag tackar vi för att vi har en stoooor pool utanför som vi kan svalka oss i.
Min lille vovsing har nu mer tre färger i pälsen dessutom.... vitt på öra och hals och så två nyanser av grått på magen eftersom han envisas med att ligga på pappen på golvet vid trappen...
Men det bjuder vi på. Eftersom det fallit på min lott att måla under trappen och make överdel så har jag färg i håret, på benen, överarmar, underarmar, händer och fötter ( vägrar strumpor, långbyxor och långärmar när det är 30 grader inne). Fast trots det tycker jag det är riktigt roligt när jag ser hur bra det blir..…. Och ursäkta dåliga bilder men surfplattan tar usla bilder. Kommer bättre när jag fått tillgång till dator igen...
Dags för kaffe och sedan på att igen.Ajöken