Fredagsmys och vakthund på bättringsvägen

 Det är äntligen fredag!!! 
Och jag har bestämt att vi ska städa stora akvariet på nerevåningen och kanske få iordning övervåningen med den nya soffan som vi fick igår. 
 
Vovvsingen är på bättre humör och det går lättare och lättare att klämma ner sörjan han ska ha i örat. Det har också slutat vara illsket rött för övrigt.
Bilder från veterinärbesöket i måndags:
 
Trött vovve efter en lugnande spruta... 
 
En snarkande vovve några minuter senare..
Sovande vovve på undersökningsbord...
 
Stackars lille vännen...
Nåja...
Här är utlovade bilder på altanerna...
 
I övrigt så har jag det körigt!
 
Återkommer

Studentplanering, Begravning, Bröllopsdag, trädgårdsarbete och öroninflammation

Det är lite vad vi har hållt på med under de veckor jag inte hunnit uppdatera er. 
Tonåringen tar studenten om ett par veckor. Och vi försöker få allt hemma färdigt tills dess. Som gräs, blommor, rabatter, mat,kläder,ungar och hundar. Och sakta men säkert börjar det arta sig. 
Tror jag....
 
För tre veckor sedan gick min mormor hastigt bort och som vi hade begravningsgudstjänst för förra veckan. Trots att man arbetar med det dagligen slutar det aldrig att påverka mig. 
Så onsdagen var en jättetung dag för mig. Otroligt känslig.
 
Torsdagen firade jag och maken 10 år som gifta. Tennbröllopsdag enligt källorna på Goggle. Och vi firade!! Inte så mycket faktiskt, men vi grillade entrecote och åt potatisgratäng. Vet inte varför vi inte firade mer. Tror inte vi kan fira det mer än att äta något extra gott och se till att Hulliganen kom i säng extra tidigt så vi kunde få kvalitéts-tid tillsammans som innefattar att vi kurade ihop oss i soffan och försökte titta på en film, fast båda halvslumrade efter 15 minuter in i filmen. Maken drack champange och jag skålade i apelsinsaft. Skitbra!
 
 
Helgen har gått ut på att få färdigt så mycket som möjligt i trädgården vilket resulterade i att vi fick färdigt urnorna (efterssom jag åkte ner till Carina och inhandlade tvåmiljardersmiljoners blommor) och planterade i ett par timmar. Fick duktigt ont i ryggen efteråt vilket satte sig såklart på atlaskotan i nacken och som nu gör att jag ibland ser dubbelt...är yr i huvudet konstant och det känns som om jag ska ta ett steg åt sidan varje gång jag rör mig. Så... plantera urnor=billig fylla.
Hur som...
En som inte gillade vårt trädgårdsarbete var vakthunden.
Och det var här jag hade planerat lägga in en video på när sambon inte får räfsa ihop maskrosorna. 
Men jag har inte en aning om hur i hela friden man löser det. 
Så jag får helt enkelt berätta att han jagade räfsan och skällde hela tiden. Såg skitroligt ut faktiskt.
Och i helgen har vi skurat altanen. Eller kanske inte vi då...sambon...men jag satt med som moraliskt stöd större delen av tiden.
 
och efterssom vi har byggt ihop soldäcket med altanen så fick ju sakerna ställas ute på gräsmattan...jäääättesnyggt...
 
Och efter tvätten så pausade vi och gick ner till mina föräldrar som bor typ 10 minuters gångväg från vårat för att fira morsdag. 
Det gjorde vi inte med sverige-tjeckoslovakien i hockey utan hamburgarna på elitloppet i stockholm. Mina föräldrar älskar nämligen trav.
Väl hemma igen så satte sambon igång med att olja alla altangolv.
och Resultatet inne på altanen är fantastiskt.
 
Jag verkligen äääälskar mitt altangolv. Cumaro-trä. Eller något så stavas det. Fint som attans är det iallafall.
De andra två har jag inte lyckats få något kort på än men det kan jag visa senare.
Hulliganen var duktigt skitig efter en heldag ute vilket resulterade i att han hamnade i badet. Och först trodde jag han hade gnott nacken i skit, men såg sedan att tydligen tar solen trots nivå 30 på solskyddsfaktorn.
 
Tror han har ärvt min brors gener när det gäller piggment. Två minuter i solen och ungen är chokladbrun. En annan blev grisrosa och sedan blektrosa...sedan försvann det i den åldern. 
 
Och så har vakthunden drabbats av öroninflammation. Jupp....vovven är jätteröd i ena örat och det kliar och gör ont. Men han är lika pigg och jobbig som bara valpar kan vara. Fast i värmen har han legat stilla...
 
Svart päls och värme är klart dålig kombo. Så medan vi har fejjat och stojjat har han mest chillat...
 
och leker man arbetsledare i solen får man lida för det på kvällen...
 
 
fast jag har turen att det ser värre ut än det är. För några timmar senare så har det röda intagit färgen mer brunton.
 
Så det var väl det mesta tror jag. Ska bli bättre på detta...
Lovar.
 
Återkommer