Äventyrsbad

Idag var det dags för äventyrsbadet. Hulliganen taggad redan kl. 04.30 då han kom ner från sitt boende uppe på loftet. ( bild kommer senare)

Jag som sovit på planka inatt hade en minst sagt mardrömsnatt, och i stort sett precis lyckats somna undrade vem som bytt ut min sömntuta till son mot en morgonpigg filur. 

Jag pallade inte ligga kvar så jag startade kaffebryggaren och bar ut täcke och kudde till soffan så vi kunde mysa ute vid tv'n tills normala människor vaknar. 06.00 drog jag på mig gympaskorna och träningskläderna och joggade en runda.

Så superskönt!!


Väl vid stugan igen så åt vi en lååååååååång frukost, vilade och sedan packade vi badkläderna och gav oss iväg.
Det var hur mycket folk som helst! Trodde inte det skulle vara så mycket människor redan vid öppningsdags men tji fick jag. 

Ni som har hängt här ett tag är medvetna om att jag jobbat ett par år som badmästare\simlärare och älskar verkligen vatten och simning. Vad ni inte kanske vet är att jag är en extremt överbeskyddande mamma som har sett vad som kan hända om man inte är försiktig. I synnerhet med barn. Så när jag fick Hulliganen var jag inte sen med att börja med vattenvana när han var yttepytte. 

Och för ett par år sedan så ett ögonlicks sekund tittade jag bort (vi var vid havet. Vattendjup upp till vaderna på mig) och Hulliganen tappade fotfästet och sköljdes på rygg ner under vattnet. Han blev skiträdd. Jag blev skiträdd. Och sedan dess har jag kämpat för att han ska slappna av när han badar. Att hoppa från kanten har varit jobbigt och vid bryggan ute på Bolmsö hoppade han med flytväst. (Hans eget val)  Förra helgen var första gången han hoppade utan västen vilket jag tänkte utnyttja då han tjatat om att skicka sommarhälsning till idolerna i Troja. 

Gissa om jag blev orolig när jag såg allt folk. Jag är ju tjejen som vill ha koll och kontroll.... Och det är inte lätt att få koll och kontroll på ett ställe där det skriks i var ände. 


Men allt gick lysande. Hulliganen hoppade efter lite övertalning från kanten. Och när osäkerheten släppte var det bara att hoppa. Vattenrutchkanorna åktes det jättemycket i. Tyvärr kunde jag inte ta några foton då man vart tvungen att gå förbi både vattensprutor och upphängda hinkar som fylldes med vatten och tippade i tid och otid.

Ekonomiavdelningen hade inte godkänt en vattenskada också när jag så fint spräckt skärmen på den innan. 


Jag testade även aromabastun. Som var en upplevelse ska jag säga. Så varmt och jag fick basta i arom av menthol, dansk och fransk öl samt jasmine. Men så otroligt skönt. Maten var ingen höjdare dock. Så efter 4,5 timmes plaskande och dykande och simmande ( fick sonen simma ryggsim dessutom) så var vi utsvultna, trötta, rödögda och lomhörda av allt ljud. Så vi beslutade oss för att gå tillbaks till stugan, fika, relaxa och ta det lungt för att senare kanske åka skridskor eller spela bowling.

Men en skadad rygg satte stop för både skridskor och bowling. Inte min, men jag tackar djupast för räddningen. Jag och is utan skyddsutrustning är ingen bra kombo. Och Hulliganen hade vunnit STORT på bowling , så jag slapp förnedringen där. Istället blev det spel i spelhallen och en runda i leklandet innan vi bestämde oss för att grilla och kolla fotbollen ikväll. Han fick också skicka hälsning till idolerna ( för jag lovade ju) .  I morgon väntar färja över till tyskland och bordershopen. Sedan färja tillbaks till danmark och sedan Helsingör-Helsingborg för att sedan vidare henmåt.


Sista kvällen i stugan så myser vi med tända ljus, snax och lite godis.
Vilken dag vi har haft!!  Riktigt rolig och vi lär sova gott i natt. Hulluganen på loftet och jag i soffan!!


På återseende


Kommentera här: