Fick det här.....

 
 
Vill göra ett tillägg bara till oss föräldrar:
1. Tala om för barnen varför de måste lära sig säga ex förlåt. Annars tror de flesta att det bara är att göra dumheter, vara elak mot andra och det enda som behövs är att säga förlåt. Sedan är allt bra. Vilken förälder har inte sagt till sitt barn. Gå nu och säg förlåt...och inte egentligen förklarat varför? Jag har gjort det. Tills min son frågade VARFÖR ska jag be om förlåtelse? Då slog det mig. Han vet att han borde säga förlåt....för det han gjorde var dumt...men han gjorde det av en anledning. Och då är frågan. Varför ska han då säga förlåt? Varför ska man tacka för saker man inte bett om? Och varför ska man hälsa på sådana man inte tycker om? För att vuxna tycker det är god sed. Och det är det!!! Men det är inte många som förklarar varför vi gör saker och ting. 
 
2. Om vi ska kunna lära barnen att vara som punkt nr 2, kanske vi skulle se till att vara det själva också... Typ hederlig...låta andras saker vara i fred...komma i tid...visa respekt...flitiga  och sociala.Flitig är dock inte något ord jag gillar.  Ambitilös låter mycket bättre. Men det är ju jag och ord....
 
3. GUD!! Recap på nummer 2. Jag tror inte det minsta på att det är barnen som pratar med munnen full, slänger skräp överallt. De har lärt sig det någonstans...och jag tror inte fröknarna sitter med öppen mun och äter och går runt och kastar skräp på skolgården. Nej. Barn gör som vuxna gör. Oavsett om du är förälder eller inte..,.
4. Ja...om jag vore hälften så organiserad som jag egentligen hade velat och hunnit med dubbelt så mycket som jag önskade jag hade orkat så vore min värld ganska (men bara ganska ) Ok. Men visst ska barnen lära sig detta. Och återigen är det ju faktiskt alla vuxnas ansvar att visa på gott omdöme så gott det går... 
 
Och detta kommer såklart inte från sonens skola. Det var något jag fick via sociala medier. Men jag var bara tvungen att ge lite mer vad jag tycker och tänker när det gäller en sådan sak, då många av oss läser igenom och delar vidare till andra. Det kanske vore en bra ide att läsa igenom det och fundera på vad det egentligen står. OCh nä...vi ska inte förklara allt alltid, då finge vi inte göra annat i livet. Men ibland tror jag vi tar vissa saker för givna att barnen ska förstå, eftersom det är så självklart för mig som vuxen. 
 
Så...nu har jag sagt det. 
På återseende

Kommentera här: