Dadlar, chokladbollar och Kalles Chokladfabrik

Jag har fått pippi på chokladbollar.
Och inte vilka som helst utan de som är gjorda av dadlar.
inget socker, inget smör, bara gottgottgott.
 
Visste ni detta om Dadlar föresten?
 
 
1. Några dadlar om dagen ger ett bra skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, . Drick det tillsammans med tranbärsjuice och du är på
rätt väg.

2. Dadlar innehåller också många näringsämnen, inklusive sju olika vitaminer och 10 mineraler – till exempel C-vitamin, A-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium och järn.

 

3. Bra mot åderförkalkning.

4. Den inehåller mycket magnesium vilket är bra för cellernas och leverns funktion. Kärnextrakt från dadlar kan också hjälpa till att reglera och minska mängden leverfibros

 

5.Det finns mycket A-vitamin i dadlar. Det skyddar ögonen och behövs för att synen ska fungera. Vitaminen har även betydelse för funktionen hos hud och slemhinnor.

6.Nikotinsyran i dadlarna sägs vara ett perfekt medel mot tarmbesvär. Ett regelbundet intag av frukten ökar tillväxten av de nyttiga bakterierna som behövs för göra tarmen glad.

7. Det bästa är också  att  forskning visar på att magnesiumet som finns i dadlar kan lindra smärta och reducera svullnad. I hjärnan finns ett lugnande ämne som heter GABA, som stimuleras just av magnesium. Eftersom magnesium är muskelavslappnande kan det även ex fungera på spänningshuvudvärk..

 

8. Man kan få skönare sömn.  De är rika på aminosyran l-tryptofan, som producerar humörhöjande serotonin och underlättar insomning.

9.Dadlar innehåller dessutom metylsulfonylmetanen, organisk svavel, som är ett sällsynt inslag i livsmedel och detta kan bidra till att minska allergiska reaktioner som hudallergi eller nysningar. 

10. Jäkligt bra subbstitut för Socker!!

 

Så jag kränger chokladbollar för hälsans skull. 

Och eftersom jag försöker hålla mig ifrån choklad så kollar jag på 

Kalle och Chokladfabriken.

 
Vill ni testa mina goa dadelbollar så har ni reseptet här:

Ca 20 st

16 dadlar
4 dl havregryn
1 dl kokos
2 msk kakao
1 dl kokosolja 
3–4 msk kaffe (ev lite vatten)

Och föresten!!

 

Glöm för satan inte det här:

 
ÖVER AND OUT
 

 

Kommentera här: